Започна строителството на нов комплекс от затворен тип в кв.

...
 Започна строителството на нов комплекс от затворен тип в кв.
Коментари Харесай

Нов комплекс в София налага нови стандарти в най-високия клас жилища

 Започна строителството на нов комплекс от затворен вид в кв. Симеоново, предлагащ същинска естетика с природата. Комплексът е сертифициран по стандарта BREEAM (excellent), което подсигурява устойчива и здравословна среда за обитаване.
Времената, когато силата се е прахосвала неразумно, от дълго време са отминали. В днешно време се търсят способи за икономисване на сила. Поради тази причина подово отопление в композиция с термопомпа придобива все по-голямо значение при избора на отоплителна апаратура. Към всеки апартамент в комплекса има планувана самостоятелна термопомпeнa система „ въздух-вода “, посредством която се обезпечава отопление и изстудяване. Термопомпата е обвързвана с подово отопление на немската компания Oventrop, което подсигурява безукорен комфорт и най-висока енергийна успеваемост.

Енергоефективни технологии и материали трансформират комплекса в дребен архитектурен шедьовър. Основен акцент на постройките е покривът като 5-та фасада - вентилируема фасада с фиброциментови панели, които минават от покрива към фасадата. Между пласта топлоизолация - каменна минерална вата, и облицовката има място въздухът да циркулира свободно. Основното преимущество на вентилируемата фасада е, че задържа влагата надалеч от постройката и е лесна за поддръжка. 

Клинкерните тухли обезпечават трайна и елегантна фасада за доста години. Не изисква възобновяване и поправки, тъй като ниското водопоглъщане на плочите и тухлите предотвратява отлагането на замърсяванията. Клинкерните тухли покачват естетиката на постройката и на обкръжението й, като някои от преимуществата са: пожароустойчив материал, клас А (негорим); изцяло мразоустойчив, резистентен към химична, биологична разяждане и към гъби, водорасли и мъхове, които могат да провокират алергии; чудесно акустично изолира трислойни стени (показател на изолационна дарба 40-50 dB); обезпечава добър микроклимат през лятото и термичен комфорт през зимата (за трислойна стена); удобен към околната среда – изпичан единствено от глина и пясък.

Тази новаторска фасада подсигурява дейно предотвратяване на цялата постройка за десетилетия.

При планиране и строителство на устойчиви здания, вложените средства се усилват доста, в съпоставяне със общоприетото строителство. Това се дължи на по-задълбочените изследвания в проектирането, залагането на по-качествени материали и технологии. За купувачите, които влагат в закупуване на жилища в устойчиви здания, вложенията се възстановяват заради няколко аргументи:

·     увеличава се пазарната стойност на постройката с 10-20%;

·     повишава се успеваемостта при потреблението на сила с 50 до 70% (по-ниски експлоатационни разноски по поддръжка, ремонт, реконструкция);

·     подобрява се средата за живеене и работа, затова нараства и продуктивността;

·     увеличава се неведнъж дълготрайността на постройката.

Устойчивото строителство дава опция на хората да се радват на дом, съгласуван с условията за енергийна успеваемост и комфорт. Строителните решения на  компания ACME  са основани с мисъл за естетика сред индивида и природата - решения, които вършат по-ефективни постройките от позиция на тяхното ползване на сила.
По публикацията работи: Екип на Investor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР